January 26, 2005

good old romania

extrase dintr-un interviu cu seful SRI, Radu Timofte, pe Realitatea Tv...

Radu Timofte: Sunt jurnalisti ale caror telefoane sunt ascultate.
Realizator: Din cauza ca sunt jurnalisti?
Radu Timofte: Nu din cauza ca sunt jurnalisti, din cauza ca afecteaza siguranta nationala a României si, de la caz la caz, in timp se va putea discuta si acest lucru. In nici un caz in aceasta seara.
.....................................
Realizator: Ce se asculta mai usor, un telefon fix sau un telefon mobil?
Radu Timofte: Nu se poate face comparatie. Totul se asculta foarte usor



6 comments:

Anonymous said...

...Basescu si multi jurnalisti incep sa incomodeze.
Volum mare de munca pentru baietii cu "siguranta"...

underhill said...

este totusi de neinteles cum ar putea afecta un ziarist roman siguranta nationala a tarii. asta in conditiile in care legea sigurantei nationale mentioneaza fapte ca: tradare, sprijinirea inamicului intr-o agresiune impotriva tarii, terorism, acte de teroare indreptate impotriva unor demnitari straini sau atentate indreptate impotriva unor demnitari romani.
cornel ivanciuc (acad. catavencu) sustine (and i agree)ca timofte incearca mai degraba sa se disculpe pentru numarul mare de interceptari ale convorbirilor jurnalistilor si sa preintampine o eventuala tragere la raspundere.
pe de alta parte e adevarat ca trebuie sa ne intrebam in acest moment daca presedintele basescu va tolera practicile SRI.

Anonymous said...

...da' in afara de politie politica,serviciile secrete-nu spunem de care :-)stiu sa faca si altceva?!...greu de tolerat,Adi...oricum e sfarsit de saptamana...de luni urmeaza sa vorbim despre...am vaga senzatie(sa nu uitam pe ce taram traim) ca nu despre servicii,fie ele si secrete :-)

Anonymous said...

Hey,Adi!Unde te-ai ascuns?
E miercuri...Despre ce vorbim?Saptamana asta e plina cu evenimente...iar despre servicii si siguranta nu se mai scrie(vorbeste)...nu ne-am inselat...
Sper ca esti bine.

underhill said...

oarecum...

Anonymous said...

David:...si totusi,m-am inselat...La Targu-Mures(si aici?:-)convorbirile telefonice sunt ascultate...asteptam ecouri si-n alte orase:-)
..."oarecum" sper sa fie cat de curand un "OK"!